Én, a bankár...

Én, a bankár...

A pánikkeltés szerepe a devizaadósok kifosztásában

2022. június 17. - bankvezér

2011-et írunk... Amikor a magyar devizaadósokat éppen gyilkolják a bűnöző bankok, - átverve őket, a pénzügyi világválságra való hivatkozással , -  akkor Oroszországban ilyen videótréfák mennek a TV-ben . 

https://www.youtube.com/watch?v=hbQdiVJmqvM

 Egy férfi alszik a vasúti váróteremben, és kinyújtott lába akadályozza a takarítónőt, a teljes takarításban.
A  takarítónő emberi hangon  szólongatja, de a férfi nem reagál, erre a takarítónő megnézi, hova szól a férfi jegye, aztán  vesz egy hangos bemondót és bemondja, hogy az adott településre két  perc múlva indul a vonat.
A férfi az  erős hangra felébred, elhiszi amit hall, pánikba esik, semmit nem vizsgál, hanem felkapja a  csomagjait és kiszalad a teremből a sínekhez.
Majd miután rájön, hogy a vonata nem indult 2 perc múlva, dühösen visszacipeli a  váróterembe a csomagokat.
(Ezt már nem mutatja a videó.) 
A váróteremben  esetleg már elfoglalták a  helyét és nem tud leülni. 
A takarítónő hazudott, csalt, félrevezetett, pánikot keltett.
Éppen úgy, ahogyan a bankok csinálták a devizaadósokkal.

A bankok a  hazudozással, félrevezetéssel keltett pánikkal elérték, hogy az adósok ne tudjanak helyesen gondolkodni, helyesen  dönteni és cselekedni,  hogy tömegesen adják el, a vásárlási árnál sokkal olcsóbban,  a kölcsönből vett ingatlant. 

A bejegyzés trackback címe:

https://hirszerzos-bankar.blog.hu/api/trackback/id/tr517856401

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Diorella Queen 2022.07.26. 18:06:50

A devizaválság már a múlt . Tíz évente kell a befektetőknek valami, amivel ki lehet forgatni az emberek tömegeit mindenükből. Most ezt éljük jelenleg. Most is ingatlanpiaci válságot indít el a rezsik elszabadulása. Pánikeladások lesznek és vannak. És kósza apró hír a sok között, hogy jönnek a külföldi ingatlanbefektetők felvásárolni . Ehhez nincs mit hozzáfűzni már. Kivédhetetlen az emberi kapzsiság.

bankvezér 2022.07.27. 18:28:22

@Diorella Queen:
Örülök, hogy írtál.
A devizás csalás következménye nem múlt el és nem is évült el az adósok szempontjából nézve.
Állítólag még legalább százezer devizacsalás-károsult ingatlana van veszélyben. Ennél még több olyan eset van, ahol az adósok valamilyen egyezség alapján mai napig is fizetnek és végül 4-6-szorosan fizetik vissza a banktól kapott forintösszeget. Miközben normális kölcsön esetében 20 éves futamidővel számolva általában csak kétszeresen kell visszafizetni.
Az ügyvédek is intenzíven dolgoznak a devizakölcsönökkel, mert egyre több az olyan uniós bírósági ítélet, határozat, ami a károsult adósok számára kedvező és a magyar bíróságok számára is kötelező érvényű.
Ami a rezsiproblémát illeti, aki távfűtéses lakásban (panelben) lakik, arra a rezsi-mizéria nem hat.
De a Gyurcsány-szekta kergebirkái mindenkit igyekeznek félrevezetni. Alaptalan pánikot keltenek.
A DK-sokat a fenébe kell küldeni. Nem lesz itt pánikeladás.
Az emberi kapzsiság és aljasság valóban nehezen kivédhető, főleg ha Gyurcsány irányítja.
süti beállítások módosítása