Én, a bankár...

Én, a bankár...

Holland bankárok, a tél idején 14 fokra fűtött irodáikban

2022. március 02. - bankvezér

Azzal kezdem, hogy korábban sok kommentárt írtam a hvg.hu által közölt cikkek alá.
Úgy lett vége, hogy a portál cenzúrája kétszer is letiltott.
Először a "bankár", aztán a "bankár2"  felhasználó nevemet. 
Az első  letiltás oka az volt, hogy azt javasoltam, ne Tarlós István leváltásán dolgozzon az ellenzék, hanem Tarlós megnyerésén.
A második letiltást az váltotta ki, hogy azt írtam, az szavazzon Pikó Andrásnak  VIII. kerületi polgármesterré választására, akinek púposteve volt az anyja. 
(A második letiltásom óta nem csinálok új felhasználó nevet és nem írok kommentárokat.)
Azt gondolom, hogy helyes volt mindkét véleményem, és a tények részben, már most engem igazolnak.
Van ugyanis az ellenzéknek egy olyan eléggé jelentős része, aki nem kér sem a fasisztákból, sem a neoliberálisokból.
Ehhez az ellenzékhez tartozom én is, - az előválasztás által kiemelt Márki-Zay Péter  magas támogatottsága bizonyítja, hogy sokan vagyunk! 
De nem erről akarok írni, csak elmondtam  bizonyos előzményeket. 
A hvg.hu-t továbbra is gyakran olvasom és a cikkek alatti hozzászólásokat is. 
Most  olyan cikket találtam ami azonnali posztírásra késztetett. 
https://hvg.hu/zhvg/20220228_klimavaltozas_klimavalsag_es_fenntarthato_epiteszet

Idézek a cikkből : "...jobb ha hozzászokunk a mértéktartáshoz, és leadunk szükségleteinkből, mint azok a holland bankárok, akik 14 fokkal is megelégednek télen az irodában. "
Nehezen tudom elképzelni, amikor gazdag emberek 14 fokban végig ülik a munkaidőt. Nem csak én nem hiszem el, hanem a hozzászólók sem . Most őket idézem :

"Persze, végigköhögjük a gyerekekkel itthon a telet szívesen, csak hogy maradjon CO2-kvóta a négyszáz privát gépnek a következő klímacsúcsra."

"Elvileg lehet, hogy léteznek "holland bankárok, akik 14 fokkal is megelégednek télen az irodában", csak az a kérdés, hogy kinek a jéghideg irodájával elégedettek, mert hogy nem a sajátjukkal, az hótziher."

"Emellett jobb ha hozzászokunk a mértéktartáshoz, és leadunk szükségleteinkből, mint azok a holland bankárok, akik 14 fokkal is megelégednek télen " Putyko gáz off persze hogy hozzászokunk ..."

"Pont az építészet az, ahol nem kell a kényelmünkből engedi környezetvédelmi okokból.
Nullenergiássá kell tenni a házakat ahelyett, hogy a ruszkiknak fizetnénk a fűtésért.
Persze a hazaáruló geci a lakossági energiahatékonysági EU pénzeket is eltérítette."

Szóval vidám az élet a hvg.hu portálon. 

A bejegyzés trackback címe:

https://hirszerzos-bankar.blog.hu/api/trackback/id/tr9517769910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Diorella Queen 2022.08.17. 15:28:03

Ez a poszt,most még aktuálisabb mint eddig.

Diorella Queen 2022.08.17. 15:35:01

A szüleim egyszer régen, el akarták adni a házat, mert hogy túl sok volt a fűtésszámla. A szomszéd erre azt mondja : - Nem a házat kell eladni, hanem be kell szigetelni. Na már most a szigetelést, még egyenlőre engedi az állam. Ki tudja meddig. Mert a könnyen és gyorsan, viszonylag olcsón az erkély korlátokra telepíthető napelemeket viszont, nem engedélyezi. A hálózatba történő betáplálást sem engedélyezik, sőt, büntetnek érte. De hát ez Magyarország, hogy is várhatnánk észszerűséget és logikát? Na ugye! Sehogy! Itt is lesz még 14 fok, de még kevesebb is, nem csak az irodákban és az iskolákban. De a lakásokban is.

bankvezér 2022.08.17. 23:21:31

@Diorella Queen: Gondolom azért tiltják az erkélyre szerelhető napelemeket, mert még nincs kidolgozva a szabályozása,. Majd ha sikerül úgy szabályozni, hogy a Fidesz érdekköre nyerjen vele, akkor esetleg engedik.
süti beállítások módosítása