Én, a bankár...

Én, a bankár...

Kósa Lajos, és a csengeri örökösnő története más olvasatban

2021. április 29. - bankvezér

Mindenki ismeri, - vagy ha nem utána nézhet  az interneten -  Kósa Lajos (Fidesz )  és M. Mária (csengeri örökösnő) közös történetét. 
Tegnap (szerdán) volt a "Csengeri örökösnő"  bírósági tárgyalása  a Mátészalkai Járásbíróságon. 
Kósa Lajost az M. Máriával közös ügyeiről kérdezték. 
Kósa Lajos annak ellenére, hogy korábban egészen más nyilatkozatokat adott, a tárgyaláson mindent tagadott. 
A bőrét akarja menteni, ami nem lesz könnyű, mert igaz, hogy a bíróságok a Fidesz zsebében vannak, de M. Mária  védője ( Helmeczy László) nagyon rutinos, nagyon ravasz, és szerintem komoly titkosszolgálati múltja is van, ráadásul ellenzéki politikus is. Helmeczynek szerintem egyedüli célja, hogy Kósát elkapja. 
Aki a médiából ismeri a történetet, az azt hiszi, csak annyiból áll, hogy P. Mária belelépett egy "nigériai" csalásba, ahol mesés örökséggel hitegetik a naiv embert, de az örökség megszerzéséhez először neki kell valamennyit fizetnie. Aztán amikor a lépre ment személy fizet, akkor a csaló a  kapott pénzzel eltűnik, és valójában nincs semmilyen örökség. 
Kósa Lajos ott kerül a képbe, hogy segített M. Máriának, és mindezért be is nyújtja a számlát M. Mária felé. 

Én azonban nem hiszem, hogy csak ennyiből áll ez a történet. Igazából akkor jöttem rá, hogy ez ügyben félrevezetik a polgárokat, amikor olvastam, hogy M. Máriának a férje, és később az egyik   fia is "öngyilkos" lett. 
Miről szólhat valójában ez a történet? 
Mindjárt választ kapunk. Miről szól Mészáros Lőrincz története? Arról, hogy van egy félanalfabéta stróman, akinek a nevére írja a kormányfő az államtól kilopott pénzt. 
De a Mészáros féle vagyonlopással az a baj, hogy a vagyon itt marad az országban, kormányváltásnál a vagyon akár el is veszíthető. Azonban  azt a vagyont, amit kivisznek az országból, azt már nem tudja visszavenni egy új kormány sem. 
Tehát az államtól ellopott, és egyéb módon megszerzett pénzt kivitte  a Fidesz. 
Igen, de a Fidesz kormány idején jó lenne azt a pénzt visszahozni, mert állampapírt lehet venni belőle, ami  csökkenti  az államadósság mértékét . Esetleges kormányváltásnál pedig újra kivinni, hogy az új kormány ne tudja elvenni. Egyben az államadósság is újra nő, de már az új kormánynál. 
Erre a célra a  legjobb fedőtörténet az, hogy  a csengeri M. Mária örököl mintegy 4,2 milliárd  eurót,  ami kb. 1300 milliárd forintot ér. 
Tehát M. Mária az a stróman, akinek a nevén a Fidesz (Kósa Lajos) behozza az országba a pénzt és befekteti  állampapírba. Kormányváltás esetén a Fidesz, M. Mária nevében eljárva kiviszi a pénz. 
Az új kormány pedig vakarózhat a hirtelen jelentős hiány miatt. 
Ez a remek elgondolás azonban nem valósult meg. 
Talán Kósa Lajos nyilvánvaló hülyesége is belejátszott, mert Kósa még azzal sem törődött,  hogy M. Mária nem örökölhetett a külföldön elhunyt dúsgazdag apja után milliárdokat, tekintve, hogy az apja  itthon halt meg egészen szegényen. 
A tervet, valamelyik  Kósánál értelmesebb Fidesz vezető állíthatta le, de addigra Kósa már teljesen belemászott a zsírosbödönbe,  - közjegyző előtt ajándékot kért a 85 éves anyjának, stb.
Ez nagy hiba volt, mert ez alapján akarja Kósát elkapni az ellenzéki Helmeczy.
És, hogy mi lett a pénzzel? Talán más úton jött be, vagy lehet, hogy be sem jött, - erről jelenleg nincs biztos információm. 
Ami biztos, az a két halott, -  és én egyáltalán nem hiszem, hogy önként haltak meg. 

https://hvg.hu/itthon/20210429_kosa_lajos_p_maria_csengeri_orokosno_targyalas_nyilatkozat


A bejegyzés trackback címe:

https://hirszerzos-bankar.blog.hu/api/trackback/id/tr8516517548

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Diorella Queen 2021.05.14. 09:17:28

Az ilyen kínos és ostoba helyzetek elkerülése miatt kellett Lölő mellé egy értelmesebb nő. Ebben a történetben mindenki full kretén és fogyatékos, ezért lett belőle ügy. Kósa is megérdemelné, hogy a műanyag lakat rárohadjon.
süti beállítások módosítása