Én, a bankár...

Én, a bankár...

A nagy bitcoin csalás (III. rész)

2018. január 22. - bankvezér

onindito_nagykep_20160215.jpg(musicfm.hu)

Szeretem a Music FM rádió által sugárzott house zenét. Ma reggel is ezt a rádiót hallgattam, amikor Bochkor Gáborék felhívtak egy bitcoin csalásban "utazó" szélhámost. 
Mostanra teljesen biztos vagyok benne, hogy az adásnak ez a része burkolt reklám volt, mert a műsorvezetők buta kérdéseket tettek fel a szélhámosnak, és szabadon engedték, hogy durva hazugságokat terjesszen az éteren keresztül.  
Például olyanokat, hogy a bitcoin nem piramisjáték.
Ezzel szemben az a valóság, hogy piramisjáték, mert az égvilágon semmi érték nem állítódik elő, csak a folyamatos új befizetések  növelik a virtuális érme árát. Ráadásul  a befizetők betett pénzét csökkenti az  értelmetlenül dolgoztatott számítógépek (bitcoin bányászat) által felhasznált áramra fizetett díjak. 
A szélhámos másik állítása  szerint a bitcoin rendszerbe befizetők azért hisznek a bitcoinban, mert a felhasznált számítógépes program biztonságot nyújt. 
Na ezt a buta hazugságot (mellébeszélést)   annak mondja ez a csaló, aki 17 ezer dolláros ár felett fizette be a pénzét a rendszerbe, és pár nap alatt elvesztette a befizetett pénzének mintegy 40 százalékát. (Most éppen 10400 dollár az aktuális ár.) 
A szélhámos folyamatosan öntötte a hazugságokat, de  stúdióban nem volt senki, aki ezt cáfolni próbálta volna. 
Bochkor Gábor, István Dániel!  Mihez asszisztáltatok??? 
Egy bűnöző felhasználhatja a rádiótok hitelességét arra, hogy vétlen embereket megtévesszen és kicsalja megtakarításaikat!
"89,5 Music FM összehoz minket!" - szlogen új jelentést kap? Összehozza a szélhámost a leendő károsultakkal? 
Kína és Dél-Korea betiltása után egyre nagyobb a valószínűsége, a bitcoin végleges bedőlésének. Várható, hogy más országok is betiltják, - nagyon helyesen. 
Aki most agitál a bitcoin mellett, az olyan, mint aki  utasokat szervez a Titanic első  (egyben utolsó) útjára. 

A bejegyzés trackback címe:

https://hirszerzos-bankar.blog.hu/api/trackback/id/tr2113595195

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

klee 2018.01.23. 07:09:59

Üdv Bankár Úr!

Szeretem a Music FM rádió által sugárzott house zenét- Ezzel a mondatoddal megleptél. Azt hittem jól szituált középkorú öltönyös bankár vagy, aki a Mercedesében komolyzenét hallgat, esetleg 80-as évek slágereit.
A bitcoin-sztori is lassan majd kifullad, sokak kapzsiságát felkelti, hogy egy igazából megfoghatatlan valami hogyan lesz 1000 dollárból 1 év alatt 19000. A bitcoinba befektetőket ne sajnáld, a saját kapzsiságuk áldozatai lesznek.

bankvezér 2018.01.23. 10:35:20

@klee:
Jó napot, kedves Tőzsdeszúnyog!
Meglepetést okoztam a zenei érdeklődésemmel?
Abban igazad van, hogy szeretem a 80-as évek sőt, a 70 -es évek zenéit is.
Kilógok az "átlagból". :)))
www.youtube.com/watch?v=CyJMH2D1ge4

A bitcoinba fektető "háziasszonyokat" sajnálom, mert teljesen tudatlanok, és a posztban leírt szélhámosokra hallgatva azt hiszik, hogy megbízható, jó helyre fektetik a pénzüket.
Én azt mondom, hogy meg kellene tisztítani ( akár "tűzzel-vasal") a pénzügyi szférát a bűnözőktől.

klee 2018.01.23. 13:27:56

Üdv.

Nekem a house túl egyhangú.
alapblog.hu/mindenbuborek/-ez a cikk jól összefoglalja a bitcoin jelenséget.
A rengeteg szabadon kószáló pénz keresi az útját, felfúj minden dolgot, amit talál.
Ameddig nem jön egy tisztítótűz-válság- nem szabad venni semmit. Mivel borzasztó nagy volt a bika ereje 2009 óta, így simán elképzelhető egy feleződés az sp500 indexben is.
Mikor lefeleződik, beszáll, aztán buy and hold. Megveszi tbsz számlára a sp500 etf-et, és kivárja a sorát. Aki 2008-ban megvette a lefeleződött részvényindexet mára nagy plusszban van. Ez való a háziasszonyoknak.
Persze ez sem ennyire egyszerű, mert tarthat nagyon sokáig is, míg az sp500 magáratalál, der észvényt hosszú távra veszünk. Egy-egy cég becsődölhet, de a nagy piac sosem megy csődbe, ami pl a bitcoinról nem mondható el.
Csak persze itt nincs egy éven belül 1900 százalék hozam. Ez biztos türelemjáték közel 0 százalék kockázattal.

klee 2018.01.23. 13:30:05

alapblog.hu/mindenbuborek/
Ez a jó link, az előbbi nem sikeredett.

bankvezér 2018.01.23. 14:27:45

@klee:
Ez is house.
www.youtube.com/watch?v=pMyjVgCKnZE

Ne keverjük össze a "buborékot" vagyis amikor valami jelentősen túlértékelt a valósághoz képest, a piramisjátékkal, tehát azzal, amikor a semmit adják-veszik egyre drágábban.
Hogy mit érdemes most venni? Természeti erőforrásokat, ahogyan Mészáros Lőrinc stróman csinálja. Ezek akkor is ,megőrzik értéküket, (sőt egyre drágábbak lesznek ) amikor kipukkannak az értékpapír buborékok.

klee 2018.01.24. 07:36:23

Üdv.

A háziasszonyoknak teljesen ki kéne maradni a bitcoinból, ez egy teljesen ismeretlen terület, ingoványos, veszélyes, kb kaszinó.
Az a baj, hogy a türelmetlen magánszemélyek kiindulópontja nem jó. Rendelkeznek megtakarítással, de türelmetlenek és kapzsiak, azt hiszik 1 év alatt 1000 százalékot lehet csinálni. Ki kéne várniuk, hogy mibe szálljanak be. Az időzítés fontos.
Ha erre jár egy-két "háziasszony", ezt a cikket feltétlen olvassa el:
alapblog.hu/a-wysiati-csapdajaban/
Mit értesz természeti erőforrások alatt? Termőföldet?
A régi blogon ajánlottad a befektetési aranyat, illetve a chf-et, ezeket továbbra is tartod?

klee 2018.01.24. 07:43:15

A zenére visszatérve, a belinkelt zene már egész jó.
"Álmodozáshoz" illő, dallamos.
Én az utóbbi időben zsidó zenét hallgatok, bár nem vagyok zsidó. Nem feltétlen klezmert, inkább dallamos, dúdolható zenét.
www.youtube.com/watch?v=blrPJMg-sD0

bankvezér 2018.01.24. 10:20:50

@klee:
"A régi blogon ajánlottad a befektetési aranyat, illetve a chf-et, ezeket továbbra is tartod?"

Ezek mostanában csak értékmegőrzők, általuk nem fog gyarapodni a befektető vagyona.
Technológia váltás van a világban, az szív fel sok pénzt.
Természeti erőforrás alatt nemcsak a termőföldet, hanem erdőt, bányát, folyót, tavat, tengert, Napot, szelet értek.
Az általad belinkelt zene nem lesz a kedvencem. :)

2018.03.07. 14:45:22

@bankvezér: Azt hallottam hogy közel van az új válság és az ingatlan árak újra bezuhannak. Ennek mennyire van valóságalapja szerinted? Mindenütt azt olvasom hogy gyorsmenetben felfelé ívelnek az ingatlanok árai, de nyilván ez sem megy a végtelenségig.

2018.03.07. 14:52:26

@bankvezér: Ha megszüntetik a bitcoint, lesz helyette más valami olyan, amivel az okosabb és agyafurtabb el tudja szedni a naívabb pénzért.
De ettől független hasznos az erről szóló poszt.

bankvezér 2018.05.24. 22:08:58

@Diorella Queen:
Látható az eltelt bő másfél hónap alatt nem zuhantak be az ingatlanárak.
Az azonban biztos, hogy kezdenek fogyni a vásárlók, de ez nem jelenti az árak bezuhanását, - egy dolgot jelent, hogy nehezebb lesz ingatlant eladni.
A kormány úgy próbál gondoskodni a vásárlói tömeg fenntartásáról, hogy a külföldieknek a letelepedési engedélyért cserébe magyarországi ingatlant kell vásárolni. Nem tudom, életbe lépett-e már ez a rendelet.

bankvezér 2018.05.24. 22:14:07

@Diorella Queen:
Nincs mit tenni. ez egy végtelen történet. Míg csalók vannak, károsultak is lesznek.
süti beállítások módosítása