Én, a bankár...

Én, a bankár...

Becsapott adósok, nagyon nagy a baj! VI.rész (Bizonyítható az elégtelen tájékoztatás.)

2017. június 07. - bankvezér

A Wellmann György kollégium vezető nevéhez köthető jogsértő kúriai jogegységi határozatok a megtévesztett adósok számára hagynak egy kiskaput.
Ez a kiskapu a nem megfelelő tájékoztatás bizonyításának lehetősége.
De nagyon nehéz bizonyítani a nem megfelelő tájékoztatást úgy, hogy a közjegyzői okiratba foglalt szerződésben a devizaárfolyam jelentős mértékű változásának lehetőségére utal a bank.
Igaz, hogy a banki ügyintézők éppen a deviza stabil árfolyamával biztatták az adósokat, ami nyilvánvalóan megtévesztés, de ha az adós a szerződést támadja, akkor az számít, ami a szerződésbe bele van írva.
Az is problémát jelent a nem megfelelő tájékoztatás  bizonyításánál, hogy a bankok a kölcsön kamatát egyoldalúan, önhatalmúlag változtathatták, és ez is bele van írva a szerződésbe.
De most olyan fegyvert adok az adósok kezébe, mellyel egy csapással bizonyítani tudják a nem megfelelő banki tájékoztatást.
A kamatparitás törvényszerűsége ez a fegyver. A kamatparitás törvényszerűsége miatt hosszabb távon ugyanannyiba kerül a kölcsön bármilyen pénznemben is vette fel az adós.
Tehát ha svájci frankban adósodott el  valaki, akkor is annyi lesz számára a kölcsön költsége, mintha forintban adósodott volna el.
Ez így egyetlen egy szerződésben sincs beleírva!
Az  az adós, aki a forintkölcsön feltételeinek nem felelt meg  a bank hitelképességi vizsgálata szerint,  az természetesen a svájci frank kölcsön feltételeinek sem felelt meg !
Tetten érhető, hogy a bank  szándékosan csalt!
De a bank nem csak  csalt, hanem  ráadásként nem megfelelő tájékoztatást nyújtott az adós felé.
Ha megfelelő tájékoztatást nyújtott volna, – azaz  elmondja az adósnak, hogy a svájci frankban nyilvántartott kölcsön is annyiba fog kerülni, mint a forintban nyilvántartott kölcsön,  –  akkor az adósok nem vették volna fel a kölcsönt, hiszen azt nem bírták volna fizetni.
Amint látható, sikerült megkerülni az árfolyamváltozásra és a kamatváltozásra vonatkozó elégtelen banki  tájékoztatás bizonyításának  problémáját.

A bejegyzés trackback címe:

https://hirszerzos-bankar.blog.hu/api/trackback/id/tr7312575049

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fenntarthatójövö 2017.06.09. 15:05:12

Új világrend! ????
Minden eszköz megengedett! Mint a ketrec harcban...
Soros köpködés, hazaárulás, anyázás....
A politikai Alibabák a bankár báb kormány nem a saját Népét szolgálja...
Cél a megtévesztés a manipuláció az új világrend szolgálatában!
Gondolkozzunk!! Nincs bal vagy jobb oldal !
Csak...
MI a Honpolgárok mi emberek vagyunk szembe a háttérhatalom sunyi mesterkedéseivel !
Ne hidd el amit látsz...csapda manipuláció = CIRKUSZ ! nekünk...Oscar díjas színészek !
A Függetlenség a Szent Korona szövetség az egyetlen megoldás.l
Ezért csak a tudatosság az összefogás ami nekünk fontos!

www.facebook.com/infobubble/videos/463669067304205

Kocsis Zsuzsa 2017.06.11. 22:29:23

De asz sincs beleÍrva a szerződésbe hogy egy nyitott pozicióba csöppenünk amig tart a kölcsön abból nem szabadulhatunk. Mivel KÖLCSÖN van irva az emberek KÖLCSÖNT is kértek fel sem merült bennük a gyanú hogy egy tőzsdei fogadásba cseppentek bele...A fogadásról ezt irta Soltész Sándor erről mi a véleménye?
www.facebook.com/orbanviktor/posts/10150686655566093
süti beállítások módosítása