Én, a bankár...

Én, a bankár...

Becsapott adósok, nagyon nagy a baj! X.rész (A bedöntött kölcsönnel jól járó adósok)

2017. június 05. - bankvezér
Az előző posztban azt igyekeztem bizonyítani, hogy a bankok a bedöntött kölcsönök után, a ténylegesen  devizában kapott kártérítést  átadták a Magyar Államnak, és részben ennek köszönhető a deviza államadósság felére csökkenése. 
Most egy  másik oldalról fogom bizonyítani a bankok és az állam,  bűnszervezetben elkövetett csalását. 
Megint tekintsünk vissza az előző posztra! Ott felhoztam példának egy adóst, aki  12 millió forint értékű lakás vásárlásához 2 millió forint saját pénzzel rendelkezett, és felvett  még 10 millió forint devizában nyilvántartott forintkölcsönt. A család még csak 1,5 millió forintot fizetett  a banknak, amikor  a bank a kölcsönt bedöntötte. A banki nyilvántartás szerint az adósok tartozása még több mint 60 ezer svájci frank, hozzávetőleg 14 millió forint volt. 

A bank a lakást a piaci ár harmadáért,  4 millió forintért átadta a Magyar Állam tulajdonában lévő  Nemzeti Eszközkezelőnek.
 Ezek  az adósok mintegy 10-20 ezer forint havi bérleti díjért élhetnek  tovább az eszközkezelő tulajdonába került lakásban, emellett kaptak egy olyan lehetőséget is, hogy 6 éven belül visszavásárolhatják az eszközkezelőtől a lakást, azon az áron, melyen az eszközkezelő hozzájutott. Tehát a piaci ár harmadért, azaz 4 millió forintért. 
Ha az adósok élnek  ezzel a lehetőséggel, akkor a 2 millió önerővel, a bank felé fizetett 1,5 millióval és az eszközkezelőnek fizetendő 4 millióval, összesen 7,5 millió forint megfizetésével hozzájutnak  a 12 millió forint értékű lakáshoz. Nem számoltam a bérleti díjjal, de kalkulálhatunk maximum fél millió forinttal, ez  mintegy 4 év bérleti díja. 
Nos, ha vannak "deviza"adósok, akik  jól jártak, akkor ezek  az adósok  tényleg jól, jártak. 
De nem egy ilyen adós van ám, hanem jelenleg 27800 azok száma, akik hasonló feltételekkel az eszközkezelőhöz kerültek. A jelenlegi kvóta 35 ezer, de jóval többre van igény, már most 40 ezer a felajánlások száma. 
A kérdés az, hogy miért nem követeli az adósoktól sem a bank, sem az állam, még azt a forintot sem, amit az adósok  ténylegesen megkaptak ? 
Bizonyára azért nem,  mert ezzel igyekeznek korrumpálni az adósokat, mert a bank-állam  felhasználta őket arra, hogy a szándékosan bedöntött kölcsönük  után a bank-állam kártérítést kapjon . 
Az ilyen, lakásukat látszólag elveszített adósok ebben a helyzetben,  kiszolgáltatott cinkosokká váltak a bankok-állam  bűnszervezetben. 
Ezért ne keresd tovább a magyarázatot arra, hogy miért nem mennek az eredménytelen tüntetésekre az ilyen adósok. Hiszen ők valójában nagyon jól járnak. 
Más adósokat ezzel szemben kegyetlenül sanyargatnak a bankok, a kölcsönként adott forintösszeg 2-3-szorosát követelik az adósoktól. Ezt az állam szinte tétlenül tűri. 
Miért hagyjátok? Miért nem léptek fel eredményesen ez ellen? 
A következő posztban leírom, hogy mit kell tenni! 

A bejegyzés trackback címe:

https://hirszerzos-bankar.blog.hu/api/trackback/id/tr412564415

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bankvezér 2017.06.05. 17:44:08

"A jelenlegi szabályok szerint akkor jogosult a NET szolgáltatásának igénybevételére a bajban lévő adós, ha a hitelszerződés megkötésekor az ingatlan forgalmi értéke nem haladta meg a húszmillió – Budapesten és az agglomerációban a 25 millió – forintot, s a kölcsön ennek 25 és 90 százaléka közé esik. További feltétel, hogy a szerződést 2014 előtt kössék, s az adós legalább 180 napja nem tudja fizetni a törlesztőrészleteket. Illetve számos szociális feltételnek kell megfelelnie annak, aki a NET szolgáltatását szeretné igénybe venni.

Ez utóbbi lényege, hogy az ingatlan elhelyezkedésétől függően a hitelszerződésben szereplő forgalmi érték 29, 43 vagy 47 százalékán megvásárolja az ingatlant, s azt követően az adós maradhat a lakásban, s havi bérleti díjat fizet. Ennek mértéke a szerződésben szereplő forgalmi érték 1,5 százaléka évente. Egy tízmilliós lakás esetén például havi 12 500 forint bérleti díjat jelent.

Az egykori tulajdonosnak arra is van lehetősége, hogy anyagi helyzete javulásával visszavásárolja az ingatlant. Erre legkésőbb az adásvételi szerződés megkötésétől számított 72 hónapig van mód. Az ár az eszközkezelő által fizetett vételár jegybanki alapkamattal növelt értéke, amihez hozzászámítják az ingatlanra költött esetleges értéknövelő beruházások összegét, illetve azt az összeget, amelyet a bérlő helyett fizetett ki az eszközkezelő."
mno.hu/gazdasag/tovabbra-is-alig-segitenek-az-adosokon-2400939

Kocsis Zsuzsa 2017.07.03. 08:45:27

@bankvezér: Hát ez az aki szociálisan rászorult borzasztóan kevés van...olyan aki befér ebbe a keretbe....

bankvezér 2017.07.03. 11:42:17

@Kocsis Zsuzsa:
Egy piaci alapon felvett kölcsönnél nem érvényesülhet szociális megkülönböztetés. Ez diszkrimináció és ütközik az alaptörvénnyel. Támadni kell az államnak ezt a cselekedetét. Az elv: vagy mindenki, vagy senki!

Kocsis Zsuzsa 2017.07.03. 13:16:02

@bankvezér: Köszönjük itt nagyon sok minden ütközik az alaptörvénnyel mégsem tudunk semmit sem tenni. Nekünk a bíróság elutasította a keresetünket amit arra adtunk be hogy nem volt meg az egyező szerződési akarat mert mi nem akartunk egy befektetéssel vegyes szerződést kötni és azt a tájékoztatást kaptuk igaz szóban de mivel négyen írtuk alá a szerződést és mind a négyen ezt vallottuk a bíróság előtt.de a grafikon ami a kockázatfeltáróra volt szkennelve ezt tanusítja hogy az árfolyammozgás max plusz minusz 10-15 % meg ugye az árfolyamvédősáv. Mégis elutasították az elsőfokon a bírósági keresetünket, mert a 6/2013 as jogegységi és a forintosítási törvénnyel rendezték ezeknek a szerződéseknek a sorsát.Pedig nekünk már 2012 ben felmondott a bank. Mint ebben a videóban is elmondja a Szepesházy Biró úr és Ravasz László volt táblabiró úr - a biróságok is követik a politika akaratát. Vagy azért mert nem ismerik a pénzügyeket (pedig a bankszövetség tartott továbbképzést a bankoknak :) he-he-he ) vagy azért mert túlterheltek de nagyon kevesen döntenek az ügyfelek javára inkább politikai elvárás szerint döntenek. www.youtube.com/watch?v=OZHn7q9JesQ

Ezek a jogegységik sem felelnek meg az alaptörvénynek. A kormány most azzal védekezik hogy az ország gazdasági érdeke az hogy ezeket az embereket akik ezt aláírták ki kell fosztani mert kell az MNB --be a deviza amit a biztosítási csaláson AIG meg a forintosításon nyert a magyar állam és az MNB. Az MNB ben felhalmozott deviza miatt kell a magyar emberek felét hajléktalanná és vagyontalanná tenni :(

Kocsis Zsuzsa 2017.07.03. 13:16:12

Az egyik legjobb szónoki képességekkel rendelkező ellenzéki képviselő, Schiffer András a 30 perces beszédében közölte:

- ... a Magyar Nemzeti Bank nem tett mást, mint meglopta a magyar devizahitel-károsultakat. Egész egyszerűen az történt, hogy (...) a Fidesz-KDNP 2009-es-2010-es választási ígéreteivel szembemenve, a devizahitel-károsultakat ott hagyták cserben, hogy egész egyszerűen nem azon az árfolyamon váltották vissza az egyébként teljesen fals, hibás terméken alapuló devizahitelt, amilyen árfolyamon a hitelkárosultak azt annak idején felvették! Az árfolyam-különbözetet, a felvételkori és a forintosításkori árfolyam közötti különbözetből, a Magyar Nemzeti Banknak legalább 140 milliárd forintnyi nyeresége keletkezett; és mi történt ezzel a nyereséggel?! Nem a hitelkárosultak kapták meg(!), még csak nem is a (...) felügyeleti hibák miatt pórul járt kisbefektetők kapták meg, még csak nem is tartalékolt a jegybank, hanem az a 140 milliárd forint(!), amivel meglopták a hitelkárosultakat(!), elment festményre, és ami még nagyobb szégyen(!), még nagyobb szégyen(!), elment off shore paradicsomokba, amikor önök kastélyokat vásároltak.

Schiffer András kijelentette:

- Úgy költik a jegybank vagyonát, mintha a saját birtokukkal gazdálkodnának. (...) Azon túl, hogy rengeteg pénzt elköltöttek olyan tevékenységekre, amire nincsen törvényi felhatalmazásuk, külön aggályos az, hogy a jegybank, egy alkotmányos intézmény üzleti kapcsolatba lép off shore cégekkel. (...) Az off shore-ozás, az off shore paradicsomokba kinyúló csápok a magyar államadósság két és félszeresétől fosztották meg negyed század alatt a magyar nemzetgazdaságot, ha úgy tetszik, a magyar adófizetőket! Ha tökéletesen ki akarják szárítani a magyar nemzetgazdaságot, akkor további üzleteket kötnek off shore cégekkel!

Schiffer András elmondta, hogy az LMP meg akarja tiltani, hogy közpénzekkel gazdálkodó szerv bármiféle off shore céggel stb. üzleti kapcsolatba kerüljön.

A több, mint 1 millió magyarországi állampolgárt közvetlenül súlyosan, sokakat végzetesen érintő devizahitel-katasztrófa megoldása - a magyarországi pártok közül - kizárólag az LMP, a Jobbik és/vagy a PM (Párbeszéd Magyarországért) kormányra kerülésével várható. E téren a többi ellenzéki párttól - mint az MSZP, a DK, az Együtt és a Liberálisok - a magyar nép a világon semmiféle értékelhető jóindulatra nem számíthat. A világon semmi értékelhető segítségre sem, sőt! Mérget vehet rá mindenki, hogy ezen utóbbi pártok devizaügyben, kormányra jutásukkal a világ leggazdagabb rétegeinek, a bankároknak a zsebeit fogják tovább tömni, és kifejezetten a magyar nép, ezzel a magyar gazdaság nyomorba döntésével, további százezrek nyugatra vándorlásával, és sok-sok-sok ezer további öngyilkosság közvetlen előidézésével.

Tehát ha Európa nyugati országai nem akarnak újabb több százezer magyar kivándorlót, akkor kifejezetten szervezni fogják, hogy sem az MSZP, sem a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció (DK), sem a Szigetvári Viktor nevével jelölt Együtt, sem a Liberálisok ne jussanak hatalomra.

www.hirarena.com/schiffer-andras-a-devizasokat-140-milliarddal-lopta-meg-a-matolcsy-fele-mnb_1258

Kocsis Zsuzsa 2017.07.03. 13:31:46

www.youtube.com/watch?v=h8-zfR7wPMQ
Kárpát Z.Dániel kérdése Tállai úr válasza LMP MÁR NINCS DEVIZAHITELPROBLÉMA ! mi mindent megoldottunk. A Bankok visszatéritették a tisztességtelenül felszámitott összegeket....he-he-he a kamatot is visszavitték he-he-he ----komolyan még az emberek is elhiszik hogy már nincs semmi gondjuk....

Kocsis Zsuzsa 2017.07.03. 13:38:56

Közzététel: 2017. jún. 23.
A KÁROSULTAKAT MÉG A VÉGREHAJTÁS IS SÚJTJA....
Varga Mihály válasza: Fidesz nem tehet róla(?) Jogállam a bírósági döntést be kell tartani. 25 % os CSÖKKENÉS VAN A TŐKÉBEN(?) (miről beszél?) Készen állunk rá hogy segitsünk...jogszabálymodósítással is akár..
K. Z. D.: azt látjuk a bankok rekord nyereséget realizálnak az emberek meg az út szélén sinylődnek...
Varga Mihály: ennél a kormánynál senki sem tett többet (?) Mi adtunk példát a környező országoknak ( ott ahol a bankok fizetik az árfolyamemelkedést?) (Ott ahol amikor Sfr jegybanki alapkamata csökkent a bankok csökkentették a kamatot? ezeknek adtunk mi példát a 256 os forintosítással amivel rögzitették hogy mindenki kétszer -háromszor annyival tartozik forintban mint amennyit megkapott forintban?)
www.youtube.com/watch?v=2rIGtZXEtvQ&feature=youtu.be

Kocsis Zsuzsa 2017.07.03. 13:45:02

Kárpótlást a devizahiteleseknek! (LMP - Politika) Hadházy Ákos felszólalása a Parlamentben.
www.youtube.com/watch?v=eBFMcui9l1M&feature=youtu.be
Völner Pál államtitkár...azt mondja ha visszaadnák a devizahiteleseknek azt a pénzt amit a CSALÁSSAL vettek el a bankok akkor újra lejtőre kerülne az ország...NA EZ HAZUGSÁG!!!! -szerintem...
Várom erre az Ön válaszát. Tényleg csődbe menne az ország? Ha mindenki csak annyi forintot fizetne vissza mint amennyit megkaptak? Bár most már a kártérités is jár a biztosítási csalásért !!!! Szerintem....

Kocsis Zsuzsa 2017.07.03. 13:47:03

Most megyünk majd be az LMP hez mint devizahiteles károsult civil szervezetek. Köztük én is...nem tudom mire számítunk, de várjuk az Ön ötletét is. Lehet tényleg a tömegek utcára vezénylése a megoldás? Vagy a bankok feljelentése a biztosítóknál?

bankvezér 2017.07.03. 15:06:55

@Kocsis Zsuzsa:
Jól "megbombázott" a hozzászólásaival. Én ezeknek az információknak a birtokában voltam .
De azért köszönöm.
Az ország már "rendben van", de még most is azon dolgoznak a bankok és az állam, hogy további (devizában fizetett) kártérítéseket hívjanak le. Ehhez azonban szükséges az adósok sanyargatása. Most ez történik.
Azt hiszem, hogy ha mindenki csak annyi forintot fizetne vissza, amennyit kapott, nem lehetne belőle baj. Forint volt a kölcsönök forrásoldalán, ezért egyszerű forintkölcsönként is meg kell állnia ezeknek a kölcsönöknek.

2017.07.20. 16:22:53

@bankvezér: Ha esetleg üzennél valamit Matolcsynak, szívesen becsúsztatom az ajtó alatt a cetlit neki, bár tartok tőle, hogy telibe fogja szarni. :)

bankvezér 2017.07.20. 17:42:06

@Diorella Queen: No, csak! :))
Talán a nemzeti bankban takarítasz? :)))
Az bizalmi állás .

2017.07.28. 03:01:52

@bankvezér: Nem a főhadiszállásukon, de MNB és a többi stimmel.
Minden takarítás bizalmi állás.
Egyébként jó fejek.
süti beállítások módosítása