Én, a bankár...

Én, a bankár...

Becsapott adósok, nagyon nagy a baj! X.rész (A bedöntött kölcsönnel jól járó adósok)

2017. június 15. - bankvezér
Az előző posztban azt igyekeztem bizonyítani, hogy a bankok a bedöntött kölcsönök után, a ténylegesen  devizában kapott kártérítést  átadták a Magyar Államnak, és részben ennek köszönhető a deviza államadósság felére csökkenése. 
Most egy  másik oldalról fogom bizonyítani a bankok és az állam,  bűnszervezetben elkövetett csalását. 
Megint tekintsünk vissza az előző posztra! Ott felhoztam példának egy adóst, aki  12 millió forint értékű lakás vásárlásához 2 millió forint saját pénzzel rendelkezett, és felvett  még 10 millió forint devizában nyilvántartott forintkölcsönt. A család még csak 1,5 millió forintot fizetett  a banknak, amikor  a bank a kölcsönt bedöntötte. A banki nyilvántartás szerint az adósok tartozása még több mint 60 ezer svájci frank, hozzávetőleg 14 millió forint volt. 

A bank a lakást a piaci ár harmadáért,  4 millió forintért átadta a Magyar Állam tulajdonában lévő  Nemzeti Eszközkezelőnek.
 Ezek  az adósok mintegy 10-20 ezer forint havi bérleti díjért élhetnek  tovább az eszközkezelő tulajdonába került lakásban, emellett kaptak egy olyan lehetőséget is, hogy 6 éven belül visszavásárolhatják az eszközkezelőtől a lakást, azon az áron, melyen az eszközkezelő hozzájutott. Tehát a piaci ár harmadért, azaz 4 millió forintért. 
Ha az adósok élnek  ezzel a lehetőséggel, akkor a 2 millió önerővel, a bank felé fizetett 1,5 millióval és az eszközkezelőnek fizetendő 4 millióval, összesen 7,5 millió forint megfizetésével hozzájutnak  a 12 millió forint értékű lakáshoz. Nem számoltam a bérleti díjjal, de kalkulálhatunk maximum fél millió forinttal, ez  mintegy 4 év bérleti díja. 
Nos, ha vannak "deviza"adósok, akik  jól jártak, akkor ezek  az adósok  tényleg jól, jártak. 
De nem egy ilyen adós van ám, hanem jelenleg 27800 azok száma, akik hasonló feltételekkel az eszközkezelőhöz kerültek. A jelenlegi kvóta 35 ezer, de jóval többre van igény, már most 40 ezer a felajánlások száma. 
A kérdés az, hogy miért nem követeli az adósoktól sem a bank, sem az állam, még azt a forintot sem, amit az adósok  ténylegesen megkaptak ? 
Bizonyára azért nem,  mert ezzel igyekeznek korrumpálni az adósokat, mert a bank-állam  felhasználta őket arra, hogy a szándékosan bedöntött kölcsönük  után a bank-állam kártérítést kapjon . 
Az ilyen, lakásukat látszólag elveszített adósok ebben a helyzetben,  kiszolgáltatott cinkosokká váltak a bankok-állam  bűnszervezetben. 
Ezért ne keresd tovább a magyarázatot arra, hogy miért nem mennek az eredménytelen tüntetésekre az ilyen adósok. Hiszen ők valójában nagyon jól járnak. 
Más adósokat ezzel szemben kegyetlenül sanyargatnak a bankok, a kölcsönként adott forintösszeg 2-3-szorosát követelik az adósoktól. Ezt az állam szinte tétlenül tűri. 
Miért hagyjátok? Miért nem léptek fel eredményesen ez ellen? 
A következő posztban leírom, hogy mit kell tenni! 

A bejegyzés trackback címe:

https://hirszerzos-bankar.blog.hu/api/trackback/id/tr8912594775

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kocsis Zsuzsa 2017.06.20. 11:41:32

Azért ez az eszközkezelő sem super, mert honnan szerez rá az illető annyi pénzt hogy visszavásárolja...arról nem beszélve hogy mindenki már a rossz adósok listáján van. Akkor még egy normális kölcsönt sem tud hozzá kérni hogy akár nyomott árat is ki tudja fizetni...én ezt nem tartom jó megoldásnak. Mert akkor a tulajdonát amire befizetett X millió önerőt elveszti és örök életében bárlakásban maradhat.

Kocsis Zsuzsa 2017.06.20. 11:46:25

Egyszerűen minden területen az ország két harmadát ellehetetlenitették. Az államcsőd elkerülése miatt meg hogy még többet el lehessen költeni magánalapitványokba a lakosságot vitte a magyar állam a bankokkal együtt csődbe. Szerintem ez megbocsáthatatlan. Csak az emberek még mindig nem értik. Nem akarják elhinni hogy ezt megtették velük. Akkor csodálkoznak mindenki külföldön van akinek bármiféle végzettsége van. Csak a nyugdijasok meg a betegek maradnak itt EZ TRAGÉDIA ! Ezen változtatni kell mert én attól félek az emberek ezt nem fogják benyelni ami itt megy.

Kocsis Zsuzsa 2017.06.20. 11:51:44

A másik a bank dönti el hogy átadja e az eszközkezelőnek vagy nem. A jól eladható ingatlanokat városokban és jó állapotúaknak a BANK MEGTAGADJA HOGY ÁTADJA AZ ESZKÖZKEZELŐNEK. Csak az olyanokat adja át ami számára mármint a bank számára értéktelen amit úgy is tud nem fogja ennél jobb áron tudni eladni mint amennyit az állam fizet érte. Azok az értékbecslések is érdekesek voltak ám.

diamondagi 2017.06.21. 19:50:47

Nagyon várjuk már, hogy mit kell tenni !

bankvezér 2017.06.25. 13:17:02

@diamondagi:
Kedves diamondagi!
Mit kell tenni? Még egy kicsit várni .
A túl korán megismert valóság sokkolja az embereket.
Saját szememmel látom, hogy egyszerűen nem hiszik el azt, ami történt . Ráadásul még nincs vége...

diamondagi 2017.06.26. 00:35:00

Engem már semmi nem tud sokkolni, én azon már rég túl vagyok. És mennyit kell várni ? Mert már eddig is sokan rámentek a várakozásra.

bankvezér 2017.06.26. 08:58:22

@diamondagi:
Eddig sokk volt. Most majd ellensokk lesz.

Kocsis Zsuzsa 2017.07.03. 09:02:35

@bankvezér: Nagyon várjuk a megoldást mert a végrehajtók erre a nyárra nagyon készülnek. Kérem jelentkezzen és segítsen a tömegeknek akik benne ragadtak ebben a dologban és minden vagyonukat meg a jövőjüket is vinni akarja a bank meg a kormány együtt ÁLLAMÉRDEKBŐL :(
Hiteles Választás 2018
június 8., 13:54 ·
TÖBB, MINT 600 000 MAGYAR ELLEN FOLYIK
végrehajtás és 2018-ra ez a szám elérheti az 1 milliót.
.
.
A 600 ezer folyamatban lévő végrehajtás túl-
nyomórészt devizahitel-tartozás miatt indult el.
.
2015 elejétől 2016 végéig 50 százalékkal nőtt
a végrehajtások száma, amely többek között
az árfolyamgát megszűnésének következtében
mostanra felgyorsult és jövőre elérheti az1 milliót.
.
EZ AZT JELENTI, HOGY:
Európában egyedülálló módon, Magyarországon
a megválasztott kormány kilakoltatja a lakosság
10%-át.
.
EGY OLYAN ORSZÁGBAN ÉLÜNK,
ahol a parlamenti pártoknak olyan hatalmuk van,
hogy megtudták szervezni a devizahitelt és általa
el tudták rabolni 4 millió ember vagyonának nagy
részét.
.
ENNEK SOHA NEM LESZ VÉGE, KIVÉVE HA
- kirobbantunk egy népfelkelést,
- vagy összeállunk egyetlen egységes szavazótá-
borrá és a 2018-as választáson szőröstől - bőrös-
től likvidáljuk a devizahitelt
.
a végrehajtások számadatainak forrása:
A Magyar Követeléskezelők és Információ
Szolgáltatók Szövetsége

Kocsis Zsuzsa 2017.07.03. 09:14:41

MIT VÁR ÖN A EURÓPAI BÍRÓSÁGTÓL?
MIT VÁR A PÁRTOKTÓL?
KÉREM SEGÍTSEN....

Közzététel: 2017. jún. 30.
Két jogásszal és egy bankárral beszélgetünk arról, hogy a felvett devizahitelek miért etikátlanok és a bankok erőteljesen félretájékoztatták a lakosságot. Gyakorlatilag egy hatalmas intézményesített csalás ment végbe....www.youtube.com/watch?v=OZHn7q9JesQ

bankvezér 2017.07.03. 11:51:42

@Kocsis Zsuzsa:
Megígértem, hogy segítek. Még kicsit gondolkodtam. Nincsenek elkésve az adósok.

Kocsis Zsuzsa 2017.07.04. 08:57:40

KÖSZÖNJÜK :) csak már a végrehajtók felvettek újabb kollégákat jönnek a kilakoltatások azoké akiknek már elindult a végrehajtás :( most nyáron terveznek 300.000 kilakoltatást az országban ennyi ember az utcára kerül itt MAD MAX lesz :(
süti beállítások módosítása