Én, a bankár...

Én, a bankár...

Becsapott adósok, nagyon nagy a baj! IX.rész (A bizonyíték)

2017. június 15. - bankvezér

Bizonyíték kell, nem ígéret! - ahogy az Old Spice  deodorant stick reklámjában mondták annak idején.
De mit kell a bizonyítéknak bizonyítania?
Azt, hogy a bankok csalással, szándékosan döntötték be az ingatlan fedezetű kölcsönöket azért, hogy a biztosítótól tényleges deviza  kártérítést kapjanak . 
Az előző,  VIII. posztban bemutattam, hogy a bankok, a jogosan követelhető törlesztő részletnek többszörösét követelték az adósoktól, és ezzel idézték elő a bedőléseket. 
Azt is bemutattam már korábban, hogy az adóstól követelt jogtalan nagyságú kamattal és egyéb jogtalanul felszámított költségekkel növelték többszörösére a törlesztő részletet.
Tehát miután  az adósok nem tudták a jogtalan nagyságú banki követeléseket fizetni, a bankok felmondták a szerződéseket és lefoglalták az ingatlanokat. Majd a lefoglalt ingatlanokat elárverezték töredék áron. 
Minél olcsóbban adták tovább a bankok az adósoktól elvett ingatlanokat, annál nagyobb kárt tudtak  a biztosító felé (AIG) kimutatni. Így a tényleges devizában kapott kártérítés annál  nagyobb lett. Arról nincsenek adataim, hányszorosan biztosították  be a kölcsönöket a bankok, de többszörös biztosítás esetén a biztosító  többszörös kártérítést fizetett. 
Egyszerű számokkal is hadd mutassam be a  fentebb vázolt folyamatot.
Például egy kétgyermekes családnak volt 2 millió forintja, felvett hozzá kölcsönként még 10 millió forint,  svájci frankban nyilvántartott kölcsönt, hogy lakást vásárolhasson.
A  kölcsön törlesztése során  a család még csak 1,5 millió forintot fizetett  a banknak, amikor  a bank a kölcsönt bedöntötte. A banki nyilvántartás szerint az adósok tartozása még több mint 60 ezer svájci frank, hozzávetőleg 14 millió forint volt. 

A bank a lakást a piaci ár harmadáért,  4 millió forintért átadta a Magyar Állam tulajdonában lévő  Nemzeti Eszközkezelőnek. 
Így a bank egy biztosítás esetén 42 ezer svájci frank ( 10 millió forint) kárt mutatott ki a biztosító felé.
De mint már mondtam, a bank többszörös biztosítást is köthetett és akkor többszörös kártérítést kaphatott.
A bankok megkapták a kártérítést és a devizát átadták a Magyar Nemzeti Banknak.
Nyilván nem csak a kártérítésekből, hanem egyéb forrásokból is nőtt a MNB devizatartaléka. 
A MNB az IMF-től még 2008-ban kapott 20 milliárd eurót, nem fektette be a forint ellen.
Az a pénz vésztartalékként  arra szolgált, hogy ne tudja egyetlen külföldi bank, vagy spekuláns se "bedönteni" a forintot. 
Miután a MNB devizatartaléka szépen felhízott az uniós támogatások devizájától, a külföldön dolgozó magyarok deviza hazautalásaitól, és biztosító által a bankoknak ténylegesen devizában fizetett kártérítésekből,  az Orbán kormány visszafizette az IMF 20 milliárd euróját. 
De itt nincs még vége . Most a jön a bizonyíték!
Az idén tavasszal egy szerényen megbújó kis hír (senki nem figyelt fel rá) tudósított arról, hogy az Orbán-kormánynak sikerült 25 százalékra csökkentenie a magyar államadósság deviza részét. 2011-ben ez még 50 százalék körüli arány volt.
Ezzel az Orbán-kormány az 1973-as rekordot állította be, mert utoljára akkor volt ilyen alacsony az államadósság deviza aránya. 
Ha tehát azt kérdezitek, mi bizonyítja hogy a Magyar Állam és a bankok bűnszervezetben kifosztották és kifosztják a becsapott vétlen adósokat, akkor ez az egyik bizonyíték, -  ez, a csalásból származó deviza!

http://hvg.hu/gazdasag/20170307_allmadossag_deviza

A bejegyzés trackback címe:

https://hirszerzos-bankar.blog.hu/api/trackback/id/tr9512594751

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása