Én, a bankár...

Én, a bankár...

Valami nagy dolog készül Oroszország és Ukrajna között? (II.rész)

2019. szeptember 14. - bankvezér

Ahogy az első részben írtam,  a média csendben közölt néhány hírt, de én felfigyeltem rá.
Mindössze pár nap telt el a poszt első részének megírása  óta, azóta már három figyelemre méltó dolog is történt. 
Az első,  hogy a kijevi parlament megszavazta kedden Volodimir Zelenszkij ukrán elnöknek az államfő leváltásának módjáról, az úgynevezett impeachment eljárás szabályozásáról szóló előterjesztését. 
A törvényjavaslatot a 450 tagú törvényhozás 245 képviselőjének szavazatával fogadták el – egy független kivételével valamennyien az elnök mögött álló Nép Szolgája (Szluha Narodu) párt frakciójának tagjai -, 73-an szavaztak ellene és 55-en tartózkodtak. Ez azt jelenti, hogy a Zelenszkij-pártiakon kívül egy képviselőcsoport sem támogatta az előterjesztést. (Ez nem meglepő.) 
A jogszabály értelmében a parlamenti képviselők az államfőt csak abban az esetben távolíthatják el hivatalából, ha az elnök hazaárulást vagy más bűncselekményt követ el.(Vagyis gyakorlatilag leválthatatlan  lesz.) 

A második, hogy Washington engedélyezte csaknem 400 millió dollár katonai segély folyósítását Ukrajnának. 
250 millió dollárt az amerikai védelmi minisztérium költségvetéséből irányoznak elő, 141,4 millió dollárt pedig a külügyminisztérium büdzséjéből. 
 A mintegy 0,4 milliárd dollár  folyósítását korábban visszatartotta Washington, most bizonyára az USA kedvére cselekedett az ukrán elnök, hogy mégis megkapta a  pénzt. 

A harmadik az, hogy az ukrán parlament megszavazta pénteken azt a határozati javaslatot, amellyel Volodimir Zelenszkij elnök kezdeményezésére rendkívüli hatállyal, azaz mandátumának lejárta előtt meneszti a teljes központi választási bizottságot (CVK).
Zelenszkij szeptember 9-én juttatta el a parlamenthez azt a dokumentumot, amelyben kezdeményezte a CVK menesztését, amit azzal indokolt, hogy a testület több alkalommal hozott helytelen, időnként politikailag elfogult döntést.
Ennek alátámasztásául felrótta a bizottságnak, hogy 28 képviselőjelölt regisztrálását megtagadta a júliusban megtartott parlamenti választásra.
Vélhetően Zelenszkij néhány emberét akadályozták meg akkor, hogy  képviselőjelöltek lehessenek. Az ukrán elnök most visszavágott. 
Ahogy én látom, Ukrajnában folytatódik a hatalom koncentrációja, Mi lesz ebből?
Folytatom a posztot, amint  valami fontos dolog történik. 

https://magyarnemzet.hu/kulfold/az-ukran-parlament-megszavazta-zelenszkij-torvenyjavaslatat-az-impeachmentrol-7288874/

https://hvg.hu/vilag/20190913_Tobb_szazmillio_dollaros_amerikai_katonai_segelyt_kap_Ukrajna

https://magyarnemzet.hu/kulfold/az-ukran-parlament-az-elnok-kezdemenyezesere-menesztette-a-kozponti-valasztasi-bizottsagot-7301405/

A bejegyzés trackback címe:

https://hirszerzos-bankar.blog.hu/api/trackback/id/tr9615084526

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása