Én, a bankár...

Én, a bankár...

A nagy bitcoin csalás (II. rész)

2018. január 03. - bankvezér

Karácsonyhoz időzítve  egy  ledőlésen  esett át a bitcoin piramis. 
Visszatekintve a múltra, kiderül, hogy negyedévente lejátszódik ez a folyamat. 
Hogy pontosan mi történt, azt a befektetőktől lehetne megtudni, de ők nem fognak beszélni. 
Talán hatalmas tőkével rendelkező befektetők shortolják a bitcoint. 
Az árfolyam bezuhanásának időpontja arra enged következtetni, hogy a bezuhanás az árfolyam shortolásának a következménye.  Ugyanis shortolásnál fontos szempont, hogy ne legyen erős vásárlói nyomás.  Ezt jól eltervezték, mert alig van tőkeerős befektető, aki éppen karácsonykor szeretné bitcoinba fektetni a pénzét. A shortos spekuláns egyszerre hatalmas mennyiségű bitcoint kínál eladásra az aktuális árfolyamnál olcsóbban, és mert a piac nem tudja hirtelen  megvásárolni, leesik a bitcoin ára. Erre  sok bitcoin  tulajdonos megijed, hogy még tovább fog esni az árfolyam, és ők is igyekeznek eladni, hogy ne érje őket még nagyobb vesztesség. Az árfolyam ettől még jobban leesik. Amikor úgy tűnik, nem esik lejjebb, akkor a shortos  a leesett árfolyamon visszavásárolja a kezdetben eladott bitcoinjait. Ha jól csinálta, akkor több bitcoinja van, mint kezdetben, - természetesen a többi befektető kárára.  
Tehát ezért voltak az utóbbi hónapban olyan aktívak az ügynökök, akik a bitcoinba fektetésbe buzdították a dilettánsokat. 
 Ha mindenki szeretné kivenni a pénzét olyan árfolyamon, amilyenen  betette,   nem tudná. Már régóta nincs meg a bitcoinba befektetett összes pénz. 
Ez köszönhető a teljesen értelmetlen  bitcoin-bányászatnak, ami hatalmas felesleges költséget jelent a rendszer számára, aztán a   shortosok is elviszik a többi befektető pénzének egy részét. De az igazi pénzeltüntetés az, amikor a korán alacsony árfolyamon beszállók később kiveszik bitcoinjaikat,  már sokkal magasabb  árfolyamon,   az új befektetők betett pénzének köszönhetően.
Tehát a korán jövők elviszik a későn érkezők pénzét.
Általános sírás lesz ennek a vége. 
Az egyes országok  pénzügyi fogyasztóvédelmének gazságát jól mutatja, hogy ezt a nyilvánvaló csalást nem tiltották még be. 

A bejegyzés trackback címe:

https://hirszerzos-bankar.blog.hu/api/trackback/id/tr3513528693

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

klee 2018.01.04. 07:28:26

Üdv.

Egyesek- pl Zsiday- leírták, hogy ez a piac tetejét jelenti, mikor már erre is találnak a befektetők gigantikus összegeket, egy olyan instrumentumra, ami fair értéke megfoghatatlan.
Talán már közel van az időpont, mikor a kockázatos instrumentumokbólmenekül a tőke.

bankvezér 2018.01.04. 09:32:08

@klee: Még bizonyára tovább épül a piramis. Amíg el nem éri az előző csúcsszintet, addig lassan épül, aztán megint felgyorsulhat az építés. De minden piramist azért "építenek", hogy előbb-utóbb lerombolják. Sírás lesz a végre.
süti beállítások módosítása